نمکستان » به منظور این پست آموزش طرز تهیـه حلیم بادمجان را آماده کرده ایم به منظور مشاهده دستور آشپزی ، طرز تهیه سالاد بادمجان سرخ کرده این پست را دنبال کنید

••• روش اول •••

مواد لازم برای حلیم بادمجان 4 الی 6 نفر

گوشت :•: 0/5 کیلو

عدس :•: 150 گرم

بادمجان :•: 3 عدد

کشک :•: 1 لیوان

پیـاز :•: 2 عدد

سیر سرخ کرده :•: 1 قاشق سوپخوری

نعنا خشک :•: 1 قاشق سوپخوری

فلفل :•: بـه مقدار کافی

نمک :•: بـه مقدار کافی

زرد چوبه :•: بـه مقدار کافی

طرز تهیـه حلیم بادمجان :

گوشت و پیـاز را خرد و کمـی سرخ کنید . طرز تهیه سالاد بادمجان سرخ کرده زرد چوبه را بـه آن بیفزایید . طرز تهیه سالاد بادمجان سرخ کرده روی آن آب بریزید و  بگذارید بپزد . عدس را بشوئید و اضافه کنید . بادمجان را سرخ کنید و پس از پختن گوشت و عدس بـه آن بیفزایید .

نمک و فلفل را اضافه کنید . نزدیک بـه آخر پخت ، کشک را اضافه کنید . موقعی کـه غذا را کشیدید ، روی آن را با سیر ونعنا داغ تزیین کنید .

••• روش دوم •••

مواد لازم به منظور 4 نفر:

بادمجان :•: 2.5 کیلو

برنج :•: 100 گرم (1 پیمانـه)

 آب به منظور برنج :•: 5 که تا 6 پیمانـه

گوشت گردن :•: 350 گرم

پیـاز :•: 3 عدد

دارچین :•: 1/2 قاشق چایخوری (و یـا 1 عدد چوب دارچین)

نعناع خشک :•: 2 قاشق غذاخوری

 روغن :•: بـه مـیزان لازم

زعفران :•: 1/2 قاشق چایخوری (به همراه کمـی نیز به منظور تزیین)

پودر سیر :•: 1/2 قاشق چایخوری

 نمک و فلفل سیـاه :•: بـه مـیزان لازم

 کشک :•: 1 پیمانـه (بسته بـه ذائقه مـی توان مـیزان آن را تغییر داد)

کشک زعفرانی، سیر و پودر گردو :•: به منظور تزیین

طرز تهیـه حلیم بادمجان

ابتدا بادمجان ها را آماده کنید به منظور این کار آن ها را پوست کنده، برش زده، شسته و درون آبکش گذاشته که تا آب اضافی آن ها خارج شود و سپس کمـی نمک زده و حدود 1 ساعت بـه همان حال قرار دهید.

چون سرخ این مـیزان بادمجان روغن زیـادی مصرف مـی کنـه و در نتیجه غذاتون بسیـار پرچرب مـیشـه بهتره کـه نیمـی از بادمجان ها را درون روغن سرخ کنید

(البته درون اواسط سرخ هم درون قابلمـه را ببندید که تا روغن کمتری جذب کند) و سپس روی کاغذ آشپزخانـه قرار دهید که تا روغن اضافی آن گرفته شود.

نیمـی دیگر از بادمجان ها را با کمـی روغن آغشته و در فر 180 درجه سانتی گراد قرار دهید که تا زمانی کـه وسط آن بپزد و یـا درون یک قابلمـه نصف لیوان آب ریخته و بادمجان ها را درون آن بپزید.

به این ترتیب با روغن کمتر تونستید غذای سالم تری تهیـه کنید. سپس تمام بادمجان ها را با هم مخلوط کرده و با گوشکوب برقی و یـا دستی حسابی له کنید و در کناری قرار دهید

حال نوبت بـه آماده برنج مـی رسد: طرز تهیه سالاد بادمجان سرخ کرده برنج را از قبل کمـی بخیسانید و با مـیزان آب گفته شده درون قابلمـه مناسب ریخته و روی حرارت گذاشته که تا حسابی بپزد و آب آن تبخیر شده و غلیظ شود

درست مانند زمانی کـه برای شله زرد، برنج تهیـه مـی کنید. زمانی کـه برنج شروع بـه جوشیدن کرد که تا زمانی کـه کاملا” پخته نشده

نباید برنج را هم زد زیرا درون این صورت برنج ته گرفته و باید مدام هم بزنید. بعد از اینکه برنج له شده آماده شد،

آن را هم با گوشکوب برقی یـا دستی باز هم له کنید و با بادمجان ها مخلوط کنید و کناری قرار دهید.

یک عدد پیـاز پوست کنده و چهار قاچ شده را همراه با گوشت درون قابلمـه یـا زودپز ریخته و دارچین (یـا چوب دارچین) و زردچوبه و فلفل هم اضافه کنید و کمـی مواد را تفت دهید که تا عطر آن بلند شود.

2 پیمانـه آب ریخته و اجازه دهید که تا گوشت کاملا” بپزد (حدود 2 که تا 3 ساعت). درون اواخر پخت کمـی نمک اضافه کنید (نیـازی بـه افزودن زیـاد نمک نیست زیرا این غذا با کشک سرو مـی شود کـه حاوی نمک هست).

دقت کنید کـه چنانچه از چوب دارچین استفاده مـی کنید بعد از پخت گوشت آن را خارج کنید. سپس گوشت را از قابلمـه خارج کرده

و بعد از اینکه کمـی از حرارت افتاد آن را با دست رشته رشته کنید این روش به منظور گوشت بهتر هست نسبت بـه آنکه با گوشکوب له شود. آب گوشت را صاف کنید

ولی دور نریزید و آن را به منظور ادامـه ی کار نگه دارید. گوشت رشته رشته شده را بـه بادمجان و برنج له شده افزوده و در کناری قرار دهید.

باقی مانده ی پیـازها را سرخ کرده و ½ قاشق چایخوری زردچوبه هنگام سرخ شدن بـه آن اضافه کنید و نصف پیـازها را به منظور تزیین نگهداشته و بقیـه را بـه مخلوط موادتان اضافه کنید.

مـی توانید از نعناع داغ هم به منظور داخل حلیم بادمجان استفاده کنید کـه برای این کار، 2 قاشق غذاخوری روغن را داغ کرده و نعناع را همراه با ½ قاشق غذاخوری زردچوبه و پودر سیر بـه روغن اضافه کنید

تا کمـی سرخ شود دقت کنید کـه نعناع بـه سرعت مـی سوزد و تلخ مـی شود. نیمـی از نعناع داغ را داخل مواد ریخته و نیمـی را به منظور تزیین نگهدارید. کشک را بـه همراه ½ پیمانـه از آب گوشت کـه باید داغ باشد،

مخلوط کرده که تا کمـی کشک حالت شل پیدا کند و به راحتی با مواد مخلوط شود به منظور این کار مـی توانید کشک را حدود 10 دقیقه روی حرارت قرار دهید.

حال درون قابلمـه ای تمام مواد را مخلوط کنید کـه شامل: بادمجان ها و برنج له شده، گوشت رشته شده، پیـاز سرخ شده و نعناع داغ مـی باشد.

اگر موادتان یکدست نیست با گوشکوب برقی یـا دستی مواد را یکدست کنید و چنانچه موادتان خیلی سفت بود حدود ½ پیمانـه و یـا کمتر آب گوشت بیفزایید. سپس اجازه دهید

تا مواد روی حرارت ملایم بـه مدت نیم ساعت بماند که تا جا بیفتد. سپس زعفران را کـه در کمـی ش حل کرده اید افزوده

و مواد را هم بزنید که تا مواد با هم مخلوط شده و یکی دو جوش بخورد درون اواخر پخت نیز کشک را بیفزایید.

در این حین حتما حدود 10 که تا 15 دقیقه مواد را حسابی هم زد که تا ته نگیرد و پس از آن نمک و فلفل حلیم بادمجان را اندازه کنید که تا مطابق ذائقه تان باشد.

من بـه شخصه حدود 1 قاشق غذاخوری گردوی خورد شده هم به منظور داخل آن استفاده مـی کنم کـه بسته بـه ذائقه شما دارد.

حلیم بادمجان آماده شده را درون ظرف مناسبی به منظور سرو کشیده و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. سپس با نعناع داغ، پیـاز داغ، گردوی پودر شده و کشک زعفرانی تزیین کنید

من کمـی هم سیر داغ به منظور تزیین روی آن استفاده کردم (زیـاد سیر داغ استفاده نکنید که تا طعم کشک و بادمجان نگیرد).

برای تهیـه ی کشک زعفرانی کمـی از کشک را درون ظرف کوچکی ریخته و ½ قاشق چایخوری زعفران را با 3 قاشق غذاخوری ش مخلوط کرده و در آن را بگذارید

تا دم بکشد سپس با کشک مخلوط کرده حتما کشکتان سفت باشد که تا در قیف حاوی ماسوره حالت بگیرد. سپس کشک را درون قیف حاوی ماسوره ستاره دار ریخته و روی حلیم بادمجان را تزیین کنید.

در این حالت بهتر هست که حلیم بادنجان زیـاد داغ نباشد و کمـی از حرارت افتاده باشد که تا کشک سریع حالتش را از دست ندهد.

نکاتی درون مورد تهیـه حلیم بادمجان

حلیم بادمجان هنگام سرو حتما کش بیـاید و یکی از نشانـه های خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن هست که درون نتیجه ی استفاده از گوشت گردن مـی باشد.

همان طور کـه مـی دانید حلیم بادمجان با نان تازه سرو مـی شود.

دستور طرز تهیـه حلیم بادمجان مخصوص با طعمـی فوق العاده خوشمزه




[دستور طرز تهیـه حلیم بادمجان مخصوص با طعمـی فوق العاده خوشمزه طرز تهیه سالاد بادمجان سرخ کرده]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 19 Jul 2018 21:25:00 +0000